Debreceni kolbász I.

HUDadmin/ május 19, 2016/ Receptek/ 0 comments

  • 10 kg zsírosabb hús,
  • 2,5 dkg őrölt fekete bors,
  • 11 dkg paprika,
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 25 dkg só. 

A húst nagy lyukú darálón ledarálom. A zúzott fokhagymát beáztatom vízbe. Sózom, fűszerezem, összekeverem a zúzott fokhagyma leszűrt levével, majd alaposan összekeverem. Vékony, 32/34-es kolbászbélbe töltöm. A jól ismert debreceni párokat készítem belőle. Egynapi pihenés után füstre teszem és szép pirosra füstölöm. 2 nap után fogyasztható.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*