HUDCsaládunk 1983 óta foglalkozik sertésbél feldolgozással és kereskedelemmel. Céges formában 1992 óta Holundarm Kft. néven tevékenykedünk, azóta váltunk nemzetközileg elismert vállalattá. 2005 óta kizárólagosan magyar tulajdonú, immár második generációs családi vállalkozásként dolgozunk saját jászdózsai üzemünkben. Fő tevékenységi körünk a sózott, illetve fagyasztott sertésbelek feldolgozása, osztályozása, csomagolása és forgalmazása. Igény szerint tudjuk kiszolgálni vevőinket a legnagyobb húsipari üzemektől a hentesüzleteken át a lakossági fogyasztókig. Marha- és juhbelek, fűszerek, fűszerkeverékek, húsipari kések, szerszámok, segédanyagok és só kereskedelmével is foglalkozunk. Az általunk előállított termékek nemcsak az itthoni, de a nemzetközi piacon is hosszú ideje megállják a helyüket. Kereskedünk belföldön, valamint exportálunk az Európai Unió országaiba és közvetlenül a Távol-Keletre egyaránt.

A bélfeldolgozási tevékenység két részből áll:

Az elsődleges bélfeldolgozás lényegében arról szól, hogy a sertésből kivett teljes bélgarnitúrát, a zsírok leválasztásával részekre bontjuk és kézzel, illetve különböző gépekkel tisztára mossuk, a felhasználás módjától függően tovább zsírozzuk, esetleg kifordítjuk.

A másodlagos bélfeldolgozás a már megtisztított és előkészített bélrészek minőségi kritériumok alapján történő szétválasztása, végleges tartósítása és csomagolása.

Az egész tevékenység során, ami a húsipar talán leginkább kézimunka igényes része, lényegében veszélyes hulladéknak minősített alapanyagból állítunk elő export-alapanyagot, illetve hazai fogyasztásra szánt élelmiszeripari csomagolóanyagot. Bélfeldolgozás nélkül Magyarország olyan hagyományos ételeivel lenne szegényebb, mint a hurka, a disznósajt, a szajmóka, a hagyományos szalámifélék, a mára már hungarikumnak nyilvánított csabai kolbász, sőt minden kolbászféle, illetve egyéb disznóságok és szárazáruk.