Magyarországon a sertés bélféleségeit használjuk fel a legsokoldalúbban. Ezek név szerint:

 

Sertésgyomor – disznósajt készítéséhez

Sertésvékonybél – számtalanféle hurka és kolbász készítéséhez

Sertésvakbél (Katakönyöke, Dorka, stb.) – „komahurka” és kulen készítéséhez

Sertésvastagbél (Fodrosbél) – hurka, májas és hártyázva szalámi készítéséhez

Sertésnachenden (Selyembél) – hurka és májas készítéséhez

Sertéskuláré – szalámi készítéséhez

Sertéshólyag – szajmóka, disznósajt és különleges szalámifélék, valamint mortadella készítéséhez

 

Egyéb, nem élelmiszeriparban felhasznált részei:

 

Fátyolháj (Neccháj, Díderke) – ipari zsír alapanyag

Fodorháj (Cseplesz) – ipari zsír alapanyag

Epésbél – gyógyszeripari alapanyag

Hasnyálmirigy (Fehérmáj) – gyógyszeripari inzulin alapanyag

Mukóza – gyógyszeripari heparin alapanyag