Sertésbél

HUDadmin/ július 20, 2014/ Sertésbél/ 0 comments

Magyarországon a sertés bélféleségeit használjuk fel a legsokoldalúbban. Ezek név szerint:

 

Sertésgyomor – disznósajt készítéséhez

Sertésvékonybél – számtalanféle hurka és kolbász készítéséhez

Sertésvakbél (Katakönyöke, Dorka, stb.) – „komahurka” és kulen készítéséhez

Sertésvastagbél (Fodrosbél) – hurka, májas és hártyázva szalámi készítéséhez

Sertésnachenden (Selyembél) – hurka és májas készítéséhez

Sertéskuláré – szalámi készítéséhez

Sertéshólyag – szajmóka, disznósajt és különleges szalámifélék, valamint mortadella készítéséhez

 

Egyéb, nem élelmiszeriparban felhasznált részei:

 

Fátyolháj (Neccháj, Díderke) – ipari zsír alapanyag

Fodorháj (Cseplesz) – ipari zsír alapanyag

Epésbél – gyógyszeripari alapanyag

Hasnyálmirigy (Fehérmáj) – gyógyszeripari inzulin alapanyag

Mukóza – gyógyszeripari heparin alapanyag

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*