Category Archives: Sertésbél

Sertésgyomor

A sertésgyomor kezelése többféle módon történhet. Alapvető különbség lehet például a felhasználás módjában. Hazánkban a sertésgyomrot mint burkolóanyagot használjuk fel disznósajt készítéséhez. Ehhez mi rendelkezésre tudunk állni, akár normál méretű gyomrokra, akár extra nagyméretű gyomrokra van szükség. A töltésre szánt gyomrokat az elsődleges feldolgozás során a zárt végén nyitjuk fel egy körülbelül 7 cm-es vágással, majd itt kiürítve a gyomortartalmat

Read More

Sertésbél

Magyarországon a sertés bélféleségeit használjuk fel a legsokoldalúbban. Ezek név szerint:   Sertésgyomor – disznósajt készítéséhez Sertésvékonybél – számtalanféle hurka és kolbász készítéséhez Sertésvakbél (Katakönyöke, Dorka, stb.) – „komahurka” és kulen készítéséhez Sertésvastagbél (Fodrosbél) – hurka, májas és hártyázva szalámi készítéséhez Sertésnachenden (Selyembél) – hurka és májas készítéséhez Sertéskuláré – szalámi készítéséhez Sertéshólyag – szajmóka, disznósajt és különleges szalámifélék, valamint

Read More